Over Ons

Netwerk voor actieve cultuurparticipatie 50+

Dit zijn wij

Wie zijn wij?

CULTUURVUUR is een onafhankelijke sociaal-culturele vereniging voor 50-plussers. Optimaal ouder worden is ons doel, gemeenschapsvorming en cultuurparticipatie zijn onze troeven. We zijn sterk in het verbinden van mensen in Vlaanderen en Brussel op basis van hun noden, interesses én talenten. We dagen hen uit om via cultuurparticipatie en cultuurcreatie actief te blijven.

We brengen mensen samen die van cultuur genieten of ze zelf creëren in de breedste zin van het woord. We bieden ze kansen, laten ze vernieuwen en geven hen een duwtje in de rug. Daarom willen we ook een open huis zijn voor organisaties of innovaties vanuit de basis en zo nieuwe initiatieven aantrekken om te begeleiden naar volwaardig sociaal cultureel werk.

Om ons doel te realiseren beschikt CULTUURVUUR over verschillende instrumenten die unieke kansen creëren voor alle 50-plussers. Je kan hoppen van het ene initiatief naar het andere en van alles proeven zonder vaste keuzes te moeten maken. Elk bezoek, elke deelname, elke ontmoeting is het begin van je eigen culturele reis.

Smeult het cultuur vuur ook in jou?

Dan is Cultuurvuur zeker iets voor jou!

Als individu en/of als club kan je bij ons terecht! Bovendien kan iedereen zijn eigen persoonlijk traject uitstippelen en doorstromen van het ene naar het andere initiatief van CULTUURVUUR.

Zo kan je als individu deelnemen aan Cultuurpauze als ‘cultuurliefhebber’ en aan het Artistiek Huis als ‘cultuurmaker’. Kan je een thematisch pakket volgen of simpelsweg één losse activiteit. En als dat alles alleen niet meer lukt, staat Vier het Leven met zijn VIP-begeleiding voor je klaar. Of liever van thuis uit? Dan kan je de virtuele wereld van Studio Bubble2Bubble binnenstappen vanuit je eigen woonkamer.

Als club krijg je een extra zetje in de rug om de clubwerking te optimaliseren. Of wil je in groep digitale lessen organiseren voor jouw leden? Dankzij CULTUURVUUR heb je altijd wel iets te bieden aan elk lid. Ook aan zij die niet meer kunnen komen, zij die niet vaak genoeg kunnen komen of zij die digitaal willen bijblijven. Kortom, voor ieder wat wils!

Cultuurvuur wilt ook een open huis zijn voor organisaties en bezielers. Heb je de ondersteuning nodig van een grotere vzw om jouw plannen met ouderen uit te werken? Je kan ook bij ons terecht om je vuur voor ouderen en cultuur aan te wakkeren.

Neem je deel als individu en voel je je verbonden met de mensen die je ontmoet op de activiteiten van CULTUURVUUR. Wil je meer? Dat kan! Het FedOS clubnetwerk staat klaar om je te helpen om deze informele contacten een formeler karakter te geven. Zo ontstaan fijne nieuwe vriendenkringen die samen van cultuur genieten.

Voorkom dat de vlam uitdooft én draai jouw culturele leven weer op een hogere stand!

Cultuurvuur verbindt jou met mensen die hét vuur ook voelen branden!

 

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

14 + 10 =

CULTUURVUUR gaat u niet spammen. Daar houden wij ook niet van. Maar we houden u wel op de hoogte van alle leuke evenementen en uitstappen.